Posted by : kompologia-begleria Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ακομα καλοκαιρι εχουμε ποτε ηρθε ?...
η χανει εδαφος το διδυμο της συμφορας?...
καλα εμεις το κομπολογακι μας ...



Αλλάζει το τοπίο στα τιμολόγια χαμηλής τάσης (σ.σ.: για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες) που απελευθερώνονται από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Πάγωμα προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα.

Ο Αρθούρος Ζερβός Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15% στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες) μετάτην ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις που μεσολάβησαν μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.

Μεγάλος απών από τη γενική συνέλευση ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης (εξελέγη εκπρόσωπος των εργαζομένων τον περασμένο μήνα) Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι, σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη διατήρηση και των δύο θέσεων από τον κ. Φωτόπουλο, δηλαδή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και του μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ. Ωστόσο, ο κ. Ζερβός του έχει ζητήσει να επιλέξει μία από τις δύο θέσεις και ο ίδιος έχει απαντήσει ότι θα κάνει την επιλογή του εντός των ημερών. Απόντες, πάντως, από τη γενική συνέλευση ήταν και άλλα μέλη του ΔΣ, καθώς και στελέχη της ΔΕΗ.

Περί τιμολογίων

Σύμφωνα με το μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ, με εξαίρεση όσα ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές, θα διαμορφώνονται από τη Δευτέρα ελεύθερα και θα ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Ως τώρα, η ΡΑΕ εισηγείτο στο ΥΠΕΚΑ για το ύψος των τιμολογίων και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την κυβέρνηση. Ο κ. Ζερβός τόνισε πως τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική ως το τέλος του έτους.

Για τους ευάλωτους καταναλωτές (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑμΕΑ, άνεργοι κλπ.) ισχύουν περισσότερες ευκολίες πληρωμής, απαγόρευση διακοπής και ειδικό τιμολόγιο, καθώς και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 440.000 καταναλωτές (150.000 περισσότεροι σε σχέση με την αρχή του χρόνου).

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -