Posted by : kompologia-begleria Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

 αν και δεν σας χωνευουμε σαν λαο στις διαμαρτυριες αυτες ειμαστε μαζι τους ...

 

Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε στις 2 σήμερα το πρωί αρκετούς διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντέμ Γκιουντούζ, ο οποίος από τις έξι χθες το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιούσε παθητική διαμαρτυρία και στεκόταν όρθιος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν προσήχθη ο Γκιουντούζ, ο οποίος, όμως, αναγκάστηκε να τερματίσει τη διαμαρτυρία του.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν για τον Ερντέμ Γκιουντούζ, ότι σκόπευε να συνεχίσει τη διαμαρτυρία του για ένα μήνα.

Η διαμαρτυρία του, έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω κοινωνικών μέσων με τον τίτλο «standing man».

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, τον προσέγγισαν αστυνομικοί που βρίσκονται στην πλατεία. Έκαναν έρευνα στον σάκο που έχει δίπλα του και όταν είδαν ότι ο σάκος περιέχει μπισκότα και νερό, δεν επενέβησαν.

Ωστόσο από τα μεσάνυχτα, είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος γύρω του ενώ δημιουργήθηκε και σχετική ιστοσελίδα (duranadam.com) όπου εμφανίζονται φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία.

Ετσι, μετά την φωτογραφία της «Γυναίκας με τα Κόκκινα» στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης —θέατρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων— που οι αστυνομικοί της ρίχνουν δακρυγόνα στο πρόσωπο, τώρα το γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα του νεαρού άνδρα, ο οποίος χθες Δευτέρα στάθηκε ακίνητος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ και έγινε ως εξ αυτού το δημοφιλέστερο πρόσωπο στο Twitter.

Ο Ερντέμ Γκουντούζ πραγματοποίησε οκτάωρη σιωπηλή διαμαρτυρία στην πλατεία Ταξίμ κι ενέπνευσε εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Χορογράφος στο επάγγελμα, ο Γκουντούζ δήλωσε ότι πραγματοποίησε παθητική διαμαρτυρία θέλοντας να εκφράσει την αντίθεσή του στην κίνηση της αστυνομίας να εμποδίσει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην πλατεία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Η διαμαρτυρία του άρχισε αφότου οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στην τσάντα του. Τότε στάθηκε στο ίδιο σημείο χωρίς να κινείται, από τις 18:00, κοιτώντας τη σημαία με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ, που είναι κρεμασμένη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, σημείο όπου έχουν σημειωθεί σκληρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Στις 02:00 σήμερα, Τρίτη όταν επενέβη η αστυνομία, σχεδόν άλλοι 300 διαδηλωτές είχαν ακολουθήσει το παράδειγμά του. Δέκα από αυτούς, που αρνήθηκαν να μετακινηθούν, συνελήφθησαν.

Ο Γκουντούζ, ο οποίος πολύ γρήγορα χαρακτηρίστηκε «Όρθιος Άνδρας» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, ενέπνευσε παρόμοιες διαμαρτυρίες σε άλλα σημεία της Κωνσταντινούπολης καθώς και στην πρωτεύουσα Άγκυρα και στη Σμύρνη.

Οι χθεσινές παθητικές διαμαρτυρίες ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο κατά τις οποίες σημειώθηκαν ορισμένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μέχρι σήμερα όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει τους χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -