Posted by : kompologia-begleria Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

με 1600 κυβικα ? οχι φορους ?... και αφηστε τους εφοριακους να παιζουν τα κομπολογια τους !

H Jaguar με κινητήρα 1.600 κ.εκ. και 880+ ίππους...

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013, 08:14
Ένα πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία C-X75 έχει ήδη κατασκευάσει η βρετανική φίρμα το οποίο όπως έγινε γνωστό θα αποκτήσουν μόνο τρεις τυχεροί πελάτες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν κινητήρα μόλις 1.600 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει κάτι παραπάνω από 500 ίππους ενώ συνοδεύεται  και με δύο ηλεκτροκινητήρες που δίνουν επιπλέον 385 άλογα... (συνολικά 885+!!!!)
Στο δρόμο, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Νούμερα και επιδόσεις απλά εξωπραγματικές για ένα αυτοκίνητο που τελικά δεν θα περάσει τη γραμμή της μαζικής παραγωγής αφού κρίθηκε ότι ένα τέτοιο project θα ήταν ασύμφορο. Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις, το  C-X75 μπορεί να λειτουργεί για περίπου 50 χιλιόμετρα αμιγώς με ηλεκτρική λειτουργία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και τις εκπομπές ρύπων CO2 που αγγίζουν τα 89g/km. Δηλαδή στην... Ελλάδα ο ιδιοκτήτης της (αν υπήρχε) δεν θα πλήρωνε καθόλου τέλη κυκλοφορίας. Η τιμή του βρετανικού μοντέλου εκτιμάτε στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι συνολικά θα παραχθούν τέσσερις μονάδες, τρεις - όπως προαναφέραμε - για πελάτες και ένα το οποίο θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -