Posted by : kompologia-begleria Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Την Ελληνίδα ηθοποιό Εύα Σιμάτου επέλεξε η Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών της Μεγάλης Βρετανίας, για να παρακολουθήσει το διάσημο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Contemporary Drama ανάμεσα σε 2.000 υποψηφίους από όλο τον κόσμο.
Οι θέσεις που συμπληρώθηκαν για το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Contemporary Drama ήταν μόλις 14 και η Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών θεωρείται μία από τις πιο εξέχουσες δραματικές σχολές στον κόσμο. Ανάμεσα στους απόφοιτους συγκαταλέγονται οι: Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Kenneth Branagh, Glenda Jackson, Vivien Leigh, Alan Rickman, Harold Pinter, Peter O’Toole, Clive Owen.
Η Εύα Σιμάτου είναι αριστούχος απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης και Theatre Arts Instructor στο Theatre Arts Department του Αμερικανικού Κολλεγίου Deree.Πρωτοεμφανίστηκε στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης , «Ο ύμνος στους Θεούς ας πάει», ένα αφιέρωμα στη συνεργασία του Κουν με τον Χατζιδάκι στο ρόλο της «Γρούσας» από τον «Κύκλο με την κιμωλία» του Μπρεχτ.
Όπως αναφέρει το onlytheater, τον Μάρτιο του 2013, η Εύα Σιμάτου, έπαιξε στο Κρατικό Θέατρο της Άγκυρας Şinasi Sahnesi ερμηνεύοντας όλους τους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης «Όνειρα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου της Άγκυρας και απέσπασε τιμητική διάκριση από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Ethos της Άγκυρας.
Η ηθοποιός έχει βραβευθεί με το Χρυσό μετάλλιο τιμής από το διεθνή οργανισμό UNESCO

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -