Posted by : kompologia-begleria Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Οι διασώστες αναζητούν πέντε άνδρες που σκαρφάλωσαν και παγιδεύτηκαν σε δέντρα όταν περικυκλώθηκαν από τίγρεις της Σουμάτρας, που κατασπάραξαν ένα έκτο άτομο.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 30 άτομα που «χτενίζουν» το Εθνικό Πάρκο Μάουντ Λεζέρ στην επαρχία Άτσεχ στη Σουμάτρα. Οι άνδρες έψαχναν για ένα σπάνιο είδος ξύλου όταν κατά λάθος αιχμαλώτισαν ένα τιγράκι σε παγίδα που χρησιμοποιούσαν για να πιάσουν ελάφια για τροφή.

Αμέσως μετά, δέχθηκαν επίθεση από πέντε τίγρεις που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι πέντε κατάφεραν να σκαρφαλώσουν σε δέντρα και ζήτησαν βοήθεια από φίλους τους στέλνοντας μηνύματα από τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ ένας άνδρας κατασπαράχθηκε από τα άγρια ζώα.

Με το πέρασμα του χρόνου η αγωνία για την τύχη τους εντείνεται, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να λιποθυμήσουν και να πέσουν από τα δέντρα λόγω έλλειψης τροφής. Εκτός από τίγρεις της Σουμάτρας, το Εθνικό Πάρκο Μάουντ Λεζέρ φιλοξενεί και άλλα απειλούμενα ζώα, μεταξύ των οποίων ουρακοτάγκους, ελέφαντες, ρινόκερους και λεοπαρδάλεις.

Οι τίγρεις της Σουμάτρας αποτελούν το πλέον απειλούμενο υποείδος τίγρεων. Ο πληθυσμός τους μειώθηκε σήμερα στα 400 άτομα, από 1.000 το 1970, λόγω της αποψίλωσης και της λαθροθηρίας.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -