Posted by : kompologia-begleria Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013



Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, 2 μεγάλες μπανάνες• 2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη, 1κουταλιά της σούπας ρούμι, ½ φλιτ. + 3 κουταλιές γάλα με χαμηλά λιπαρά, 2 ½ κουταλιές της σούπας κακάο, 2/3 φλιτ. Ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, 1 ¼ φλιτ. άπαχο γιαούρτι, Λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία:
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τις μπανάνες ολόκληρες και πασπαλίζετε με τη μαύρη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και γυρνάτε τις μπανάνες μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 8’). Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ρούμι. Κουνήστε το τηγάνι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα λιώνετε στο μούλτι τα ¾ από τις μπανάνες και προσθέτετε τις 3 κουταλιές γάλα. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 15’.
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το υπόλοιπο γάλα. Επίσης χτυπήστε καλά το γιαούρτι μέχρι να γίνει κρέμα. Τέλος ανακατεύετε το μείγμα του ψυγείου με το γιαούρτι, προσθέτετε το μείγμα με το κακάο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν έχετε παγωτομηχανή τα χτυπάτε εκεί. Τέλος συμπληρώνετε με τα κομμάτια σοκολάτα και τα υπολείμματα της μπανάνας. Το βάζετε στην κατάψυξη και το αφήνετε να παγώσει για περίπου 4 ώρες.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -