Posted by : kompologia-begleria Τρίτη 23 Ιουλίου 2013



Μία ημέρα πριν την άφιξη δύο αξιωματούχων του ΟΗΕ, ειδικών στα χημικά όπλα, για συνομιλίες με την κυβέρνηση της Δαμασκού

Mαχητικά ελικόπτερα κι αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων πραγματοποίησαν πολλαπλές επιδρομές σε διαφορετικές περιοχές της χώρας , την ώρα που λυσσαλέες μάχες ανάμεσα σε Σύρους στρατιώτες κι αντάρτες μαίνονται στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με πληροφορίες από μια ΜΚΟ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε πως οι από αέρος επιδρομές είχαν ως στόχους την πόλη Τάμπκα, στην βορειοδυτική επαρχία Χασάκε, τις περιοχές του Ιντλίμπ, στην ίδια γεωγραφική περιοχή, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα –μεταξύ τους δύο γυναίκες και τρία παιδιά– στην κοινότητα Σέρμιν.
Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε επίσης περιοχές στις επαρχίες Χομς (κέντρο) και Χαλέπι (βορράς), κυρίως το Χαν αλ Άσαλ που χθες έπεσε στα χέρια των ανταρτών.
Επίσης βομβαρδίστηκαν προάστια της Δαμασκού, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι –ανάμεσά τους και δύο παιδιά–, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Επιπλέον, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς του πυροβολικού στη Ντούμα, βορειοδυτικό προάστιο της Δαμασκού.
Στο μεταξύ ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του έχουν ενημερωθεί για 13 επιθέσεις, που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί με χημικά όπλα κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης, μία ημέρα πριν την άφιξη δύο αξιωματούχων του ειδικών στα χημικά όπλα για συνομιλίες με την κυβέρνηση της Δαμασκού.
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι, οι αναφορές αυτές «εξετάζονται», ενώ υπογράμμισε και τη «βαθιά ανησυχία» του ΓΓ του Οργανισμού Μπαν Γκι Μουν απέναντι στις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -