Posted by : kompologia-begleria Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

«Ειδική σχέση» για τους διαφωνούντες...

ολο το βραδυ αυτο σκεφτοτανε ?...τον κανανε καλα μαθηματα !


Συνθήκες σύγκρουσης για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών...
Οι τοποθετήσεις στελεχών και συνέδρων στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο χθες έδειξαν το χάσμα που επικρατεί μεταξύ όλων των πλευρών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με όλα τα πολιτικά θέματα (πολιτική συμμαχιών, δίλημμα «ευρώ ή δραχμή») αλλά κυρίως, σε ό,τι αφορά την ...
αυτοδιάλυση των συνιστωσών.

Την «κόκκινη γραμμή» του Μανόλη Γλέζου ακολούθησαν χθες ο επικεφαλής της ΚΕΔΑ και πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Θεωνάς, ο επικεφαλής της ΔΕΑ (και σύμμαχος του Παναγιώτη Λαφαζάνη), Αντώνης Νταβανέλος, αλλά και το «Αριστερό Ρεύμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΔΕΑ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς εικονική αυτοδιάλυση, αυτοδιάλυση τάχαμου, δεν πρόκειται να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνιστώσα του δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθεί. Μάλιστα, κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία «τετελεσμένων» και «τελεσιγράφων». Επικαλούμενος τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο Αντώνης Νταβανέλος επισήμανε: «συμφωνώ με τον Νίκο Βούτση ότι είμαστε σε πόλεμο και δεν περισσεύει κανείς, αλλά το δυσάρεστο είναι ότι αυτή η δήλωση έρχεται μετά το τελεσίγραφο “έχετε μια εβδομάδα να αυτοδιαλυθείτε”».

Επιμένουν στις θέσεις τους

Τούτων δοθέντων, όλα δείχνουν ότι η τελική σύγκρουση στο Συνέδριο δε θα αποφευχθεί, καθώς και η πλευρά Τσίπρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω. Συνεργάτες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν χθες πως η μόνη «συμβιβαστική πρόταση» που «είναι εφικτή», θα είναι να δοθεί μία μικρή μεταβατική περίοδος, ώσπου να «ωριμάσουν οι συνθήκες» αυτοδιάλυσης και των… συνιστωσών που τώρα επιμένουν στην οργανωτική και πολιτική τους αυτονομία. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό ούτε για τον Μανόλη Γλέζο, αλλά ούτε για τους κκ. Νταβανέλο και Θεωνά.

Πρόταση Παπαδημούλη

Κατά συνέπεια, η πρόταση που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αποκτά ολοένα και περισσότερες πιθανότητες, ενώ αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πλέον «είναι η μόνη λύση». Ο κ. Παπαδημούλης, επί της ουσίας διατύπωσε την πρόταση για μια «ειδική σχέση» μεταξύ όσων διαφωνήσουν και του υπόλοιπου, ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. «Συγκρότηση του ενιαίου, δημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όσους το θέλουν. Στενή συντροφική συνεργασία, με όσους θέλουν την αυτονομία τους. Κοινή λογική», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, κάτι τέτοιο σημαίνει αυτομάτως ότι όσοι αρνηθούν να αυτοδιαλυθούν, θα έχουν μεν μία «στενή συντροφική σχέση» με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δε θα είναι οργανωτικά και οργανικά ενταγμένοι στο νέο, ενιαίο κόμμα που θα προκύψει αύριο το βράδυ από το Συνέδριο στο Τάε Κβον Ντο. Μ’ άλλα λόγια, οι διαφωνούντες θα βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός κόμματος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβληθεί σε ένα ενιαίο κόμμα μεν, αλλά ως πολιτικός οργανισμός θα είναι «πολλών ταχυτήτων».

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -