Posted by : kompologia-begleria Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Πικάντικη μακαρονάδα με αντζούγιες και ελιές


Το παν στη ζωή, είναι να δοκιμάζεις. Καινούριες γεύσεις, καινούριες εμπειρίες, καινούρια πράγματα. Το παν είναι να δοκιμάζεις τα όριά σου, τις δυνάμεις σου, τους φόβους σου.  Στη ζωή ήρθαμε για να δοκιμάζουμε και να ρουφάμε τις στιγμές και τις εμπειρίες.
          Αλίμονο σε αυτούς που ήρθαν, έζησαν και έφυγαν από το μάταιο τούτο κόσμο χωρίς να φτιάξουν την προσωπική τους ιστορία. Χωρίς να πάρουν μυρωδιά του τι είναι η ζωή, τι συμβαίνει γύρω, τι υπάρχει παραπέρα από τη μύτη τους. Αλίμονο σε αυτούς που δεν άνοιξαν τα μάτια και τα αυτιά, και έζησαν με παρωπίδες.
          Γι΄αυτό σας λέω, δοκιμάστε!! Δοκιμάστε κατ΄ αρχήν τη μακαρονάδα μου με αντζούγιες που θα σας ξετρελάνει. Και μετά δοκιμάστε να κάνετε  baggy jumping, ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, κατάδυση στη μαύρη θάλασσα και τέλος δοκιμάστε να κοιμηθείτε αγκαλιά με έναν πύθωνα!!
          Για καλό και για κακό όμως, ξεκινήστε πρώτα με την μακαρονάδα. Δοκιμάστε την, απολαύστε την και μετά έχει ο Θεός για τα υπόλοιπα! Η ζωή άλλωστε είναι μπροστά και ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει!
          Σας φιλώ!
          
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Υλικά:
1)   400 γρμμάρια σπαγγέτι
2)   3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3)   10 φιλέτα αντζούγιας από βάζο, στραγγισμένα, σε κομμάτια
4)   1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
5)   15-20 ελιές (π.χ. καλαμών) σε φετάκια, χωρίς το κουκούτσι
6)   1 κουταλιά σούπας ξύδι balsamico
7)   1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
8)   10 φύλλα βασιλικού
9)   3-4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
10) 1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε κομματάκια (προαιρετικά)
11) Αλάτι 
Διαδικασία:
          Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίχνουμε τις αντζούγες, τις ελιές, το σκόρδο, τον πελτέ, το ξύδι, την καυτερή πιπερίτσα αν τη χρησιμοποιήσουμε και το βασιλικό και ανακατεύουμε 1 – 2 λεπτά.
          Προσθέτουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αποκτήσουν κόκκινο χρώμα από τη σάλτσα και να ανακατευτούν με αυτήν επαρκώς.
Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα, ζεστό, με πασπαλισμένη παρμεζάνα από πάνω, και διάσπαρτα μερικά φύλλα βασιλικού και μερικές αντζούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -