Posted by : kompologia-begleria Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

merkel
REUTERS
«Βασίζουμε τις ενέργειές μας στην αρχή του quid pro quo. Ούτε σεντ για τους Έλληνες όσο δεν είναι πρόθυμοι να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα διότι η αλληλεγγύη θα ερχόταν για το τίποτα». Αυτό δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μια μέρα μετά το debate με τον Πέερ Στάινμπρουκ για τις γερμανικές εκλογές, ανεβάζοντας και άλλο τους τόνους για την Ελλάδα.
«Προωθούμε μια πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ η οποία βασίζεται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι καλό για τη χώρα μας, για τις δουλειές μας, και για την ευημερία μας. Για αυτό και υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ», δήλωσε μιλώντας στην κάτω Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας χθες στην επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής, αναφέρθηκε σε χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος για την Ελλάδα το 2014, και το οποίο ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του στα 4 με 4,5 δισ. ευρώ το 2014.
Η Ελλάδα πρώτο θέμα και στη γερμανική βουλή
Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες της ολομέλειας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο, οι τελευταίες πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στα θέματα είναι και η διαχείριση της κρίσης του ευρώ στο παράδειγμα της Ελλάδας. Ήδη από χθες ο Κάρστεν Σνάιντερ, αρμόδιος σε θέματα προϋπολογισμού του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος προανήγγειλε ότι θα φέρει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών σήμερα στην Ολομέλεια.
Εδώ υπάρχει διαφορετική ανάγνωση των λεγομένων Σόιμπλε χθες στην επιτροπή προϋπολογισμού. Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νόρμπερτ Μπάρτλε είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση, πηγές όμως της Deutsche Welle αναφέρουν ότι υπό προϋποθέσεις δεν είναι αρνητικός, απλά ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για συζήτηση.
Ο Σνάιντερ πάντως επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι στηρίζει τηνπρόταση του Έλληνα ομολόγου του Στουρνάρα, όπως αυτή διατυπώθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt. Το SPD απορρίπτει κατηγορηματικά την αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, θέση που συμμερίζονται και στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -