Posted by : kompologia-begleria Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σάντουτς με δροσερή αυγοσαλάτα κάρυ

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:santouits-augosalata

4 φρέσκα αυγά, βρασμένα σφικτά
1/2 φλιτζάνι αγγουράκι ξιδάτο (γλυκό κατά προτίμηση), ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένη γλυκιά κόκκινη πιπεριά
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, mild Dijon
4 φύλλα πράσινου μαρουλιού
4 φέτες τυρί της επιλογής σας (edam, cheddar, ή ότι άλλο σας αρέσει)
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
Αλάτι/Πιπέρι
4 κρουασάν, χωρισμένα στην μέση (ή άλλο είδος ψωμιού δικής σας επιλογής)



Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσουμε την αυγοσαλάτα βάζουμε τα αυγά αφού τα ψιλοκόψουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αγγουράκια, την κόκκινη πιπεριά, την μουστάρδα, το κάρυ και την μαγιονέζα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία μεγάλη κουτάλα τα υλικά στο μπολ με απαλές κινήσεις. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Ανοίγουμε τα κρουασάν στην μέση και τοποθετούμε στο ένα μέρος ένα φύλλο μαρουλιού. Μοιράζουμε ομοιόμορφα την αυγοσαλάτα πάνω στα μαρούλια και από πάνω τοποθετούμε μία φέτα τυριού. Κλείνουμε τα σάντουιτς μας και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες εάν θέλουμε.
Σερβίρουμε αμέσως ή αν θέλουμε τα κρατάμε στο ψυγείο για ακόμη λίγο πριν σερβίρουμε. Καλή Όρεξη!

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -