Posted by : kompologia-begleria Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ίσως οι δυο καλύτεροι «σύμμαχοι» για την καθαριότητα του σπιτιού, ιδανικοί για τους δύσκολους λεκέδες, οικολογικοί και φθηνοί… ο λόγος για το ξύδι και την σόδα.
Ξύδι
Είναι ιδανικό για απολύμανση και καθαρίζει λεκέδες όπως τα άλατα στο μπάνιο. Χρησιμοποιείστε το για να αντικαταστήσετε απορρυπαντικά με βάση την αμμωνία. Εξίσου αποτελεσματικό και χωρίς την μυρωδιά είναι και το άσπρο ξύδι.
Μπορούμε να καθαρίσουμε:
Τα τζάμια μας, μία κουταλιά ξύδι, σε ένα λίτρο ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας εφημερίδα.
Το εσωτερικό, από τα βάζα λουλουδιών ρίχνοντας μια κουταλιά ξύδι και γεμίζοντας με ζεστό νερό, το αφήνουμε δέκα λεπτά.
Επίσης, σφουγγαρίζουμε τα πατώματα από βινίλιο και από κεραμικά πλακάκια, με διάλυμα οκτώ κουταλιών ξύδι σε τρία λίτρα ζεστό νερό.
Για να καθαρίσουμε το φούρνο μας ή τα μάτια της κουζίνας μας, από καμένα λίπη, χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα, από ίσα μέρη ξύδι και νερό.
Μαγειρική Σόδα
Διαλυμένη σόδα φαγητού, σε νερό, είναι ένα θαυματουργό καθαριστικό, που διαλύει λίπη και βρωμιά, σε κάθε επιφάνεια. Αδιάλυτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να βγάλουμε επίμονους λεκέδες.
Απίστευτα ισχυρός ο συνδυασμός με ξύδι. Διαλύουμε ένα μέρος σόδα, σε τέσσερα μέρη ζεστό ξύδι και ρίχνουμε το διάλυμα, στις αποχετεύσεις, το αφήνουμε όλη νύχτα. Διαλύει τα λίπη και απορροφά τις μυρωδιές. Καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσετε αν πριν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο καθαριστικό του εμπορίου.
Ο ανοξείδωτος νεροχύτης μας ή τα ανοξείδωτα κατσαρολικά μας καθαρίζουν και γυαλίζουν αν τα τρίψουμε με σόδα φαγητού σε νερό, αλείφουμε τα ανοξείδωτα σκεύη, με ένα πανί, που έχουμε βρέξει στο διάλυμα, αφήνουμε περίπου πέντε λεπτά, και μετά ξεβγάζουμε και σκουπίζουμε.
Το διάλυμα της σόδας καθαρίζει, επίσης, λεκέδες μπίρας, από υφάσματα και χαλιά.
Και κατά της άσχημης μυρωδιάς. Ανακατεύουμε 8 κουταλιές σόδα φαγητού με 3 έως 4 σταγόνες, από το αγαπημένο μας έλαιο, τοποθετούμε το μείγμα, σ’ ένα διακοσμητικό βάζο ή μπολ.
Επίσης, διαλύουμε 8 κουταλιές σόδα, σε ένα μικρό μπόλ, με νερό και ψεκάζουμε με το διάλυμα τη λεκάνη της τουαλέτας μας. Το αφήνουμε όλη νύχτα και την επόμενη μέρα ξεβγάζουμε και σκουπίζουμε με ένα πανί, η λεκάνη είναι καθαρή και χωρίς μυρωδιές. 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -