Posted by : kompologia-begleria Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Το e-reportaz επιχείρησε να κάνει μια βόλτα με το ποδήλατο στην Αθήνα. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, με αφετηρία τον σταθμό του μετρό «Κεραμεικός» στο Γκάζι και προορισμό την κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος.



Η διαδρομή μας

Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας από το φωτορεπορτάζ, μια τέτοια βόλτα μόνο ακίνδυνη δεν είναι. Μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δίχως ποδηλατόδρομους σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς τους λεωφορειόδρομους, που υποθετικά δεν συναντάς κάποιο «εμπόδιο» πέραν από λεωφορεία και δίκυκλα. Ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών επέδειξε πλήρη αδιαφορία για την ασφάλεια του ποδηλάτη, αγνοώντας τον Κ.Ο.Κ που ορίζει προσπέραση σε ποδηλάτη με απόσταση το 1,5m. Σταματημένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, φορτηγά, και ταξί μέσα στις λεωφορειολωρίδες.

Όπως για παράδειγμα ο οδηγός στην οδό Σταδίου (σ.σ. στο ύψος του Υπουργείου Εργασίας) που ενώ μας είδε ότι ακολουθούσαμε την ίδια πορεία, επέλεξε όχι απλά να σταματήσει αλλά και να βάλει όπισθεν δίχως να υπολογίσει τα διερχόμενα αυτοκίνητα και ποιο συγκεκριμένα το λεωφορείο αλλά και εμάς! Ακόμη και οδηγός λεωφορείου μας αγνόησε επιδεικτικά και θέτοντας την σωματική μας ακεραιότητα σε κίνδυνο παρεμποδίζοντας την διέλευση μας, «στριμώχνοντας» μας ανάμεσα στο όχημα του και τα κάγκελα επί της οδού Σταδίου.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -