Posted by : kompologia-begleria Σάββατο 13 Ιουλίου 2013



Πιο ορατό από ποτέ είναι πλέον το ενδεχόμενο να μην γίνει κατορθωτή η υλοποίηση του κυριότερου έργου του φακέλου της Πάφου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017.
Το νέο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, που θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» των πολιτιστικών δρώμενων της χρονιάς εκείνης, είναι πια πολύ πιθανό να παραμείνει στα χαρτιά, όπως προκύπτει από τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.
Και αυτό, αφού η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό τον φόβο μιας νέας περίπτωσης «Δημοτικού Μεγάρου», αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες ανέγερσης του νέου Θεάτρου, αν προηγουμένως ο Δήμος Πάφου δεν έχει εξασφαλισμένο τουλάχιστον το 75% του ποσού που απαιτείται για το έργο.
Η δεδομένη οικτρή κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και των τραπεζών, ωστόσο, θέτει εν αμφιβόλω την έγκαιρη και διασφαλισμένη έγκριση των μεγάλων ποσών που απαιτούνται για το νέο Δημοτικό Θέατρο, με αποτέλεσμα από διάφορες πλευρές εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου να ακούγονται ήδη εκτιμήσεις για χάσιμο των χρονοδιαγραμμάτων.
Αρμόδια πηγή επεσήμανε στον «Φ» ότι πλέον είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η Πάφος προλαβαίνει να αποκτήσει νέα θεατρική στέγη μέχρι το 2017, ακόμη και αν από σήμερα όλα τα διαδικαστικά και οικονομικά προβλήματα επιλυθούν.
Με αυτό το δεδομένο, επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, η λύση ενδεχομένως να πρέπει να αναζητηθεί στην πατέντα του «Open Air Factory» που εισήγαγε η Πάφος κατά τη διαδικασία της διεκδίκησης του χρίσματος.
Πολύ απλά, εξήγησαν, η προσοχή και η προετοιμασία εκδηλώσεων θα πρέπει να επικεντρωθεί στην χρήση ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων, όπως το Αρχαίο Ωδείο και το Ελληνιστικό Θέατρο στην Κάτω Πάφο ή η «Γερμανίνα» στη Γεροσκήπου.
Παρά τα περιοριστικά δεδομένα που δημιουργεί η λύση αυτή, εκτιμούν οι ίδιοι παράγοντες, είναι δυστυχώς πολύ πιθανό εξαιτίας της συνεχούς αναβλητικότητας των αρμοδίων, να αποτελέσει και την αναγκαστική λύση για την υλοποίηση των σχεδιασμών του «Πάφος 2017″. Μέσα στο αρνητικό αυτό κλίμα που δείχνει να διαμορφώνεται σε θέματα υποδομών, ήρθε και η επαναβεβαίωση της απόφασης του Δήμου Πόλης να απόσχει από την μετοχική σύνθεση του οργανισμού «Πάφος 2017″, για να βαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στην Πάφο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης αποφάσισε με ψήφους πέντε υπέρ και τέσσερις εναντίον να μην μετάσχει τελικά στη μετοχική σύνθεση του οργανισμού, εκτιμώντας ότι τα ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο και την περιοχή από την ανάληψη του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, θα είναι πολύ μικρά σε σχέση με το κόστος της συμμετοχής.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -