Posted by : kompologia-begleria Κυριακή 14 Ιουλίου 2013



Μια νέα εποχή για την Eurobank, αλλα και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ξεκινάει απότη Δευτέρα με την ολοκλήρωση και τυπικά της απόκτησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από σχετική απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Πλέον, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο και αναδιαρθρωμένο, βασίζεται στις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank), γυρίζει σελίδα και ρίχνεται στη μάχη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, προκειμένου να συμβάλει στο καθοριστικό στοίχημα της επανεκκίνησης της ανάπτυξης.
Στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του νέου ΤΤ, έλαβαν μέρος και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με την Goldman Sachs να ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την εν λόγω συναλλαγή.
Μια ημέρα νωρίτερα το ΤΧΣ είχε ανακοινώσει ότι η νέα Proton Bank περνά στα χέρια της Eurobank.
H Eurobank ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο, εν όψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της από το ΤΧΣ, καθώς το νέο ΤΤ έχει ισχυρή ρευστότητα και προσθέτει στο δίκτυο της περίπου 160 καταστήματα.
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου Μνημονίου Κατανόησης (MoU) που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank, το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου, σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.
Η δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Εurobank και ΤΧΣ για την απόκτηση της Eurobank θα υπογραφεί τη Δευτέρα και αμέσως μετά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © κομπολογια,μπεγλερια και λιγα επικαιρα... - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -